ένα site αφιερωμένο σε όσα η οδοντιατρική σήμερα μπορεί να κάνει

   

home

δόντια και ούλα

ερωτήσεις κι απαντήσεις

σύγκλειση

στοματική υγιεινή

φθόριο - φθορίωση

περιστατικά

προσωπικά στοιχεία

επικοινωνία

Στο σημείο αυτό θα παραθέσω ορισμένα περιστατικά, προσπαθώντας να σας δείξω τις δυνατότητες της οδοντιατρικής σήμερα. Φυσικά αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι δυνατόν να εξαντλήσουμε το θέμα, δεδομένου ότι η οδοντιατρική σήμερα έχει πραγματικά τεράστιες δυνατότητες στην αποκατάσταση της στοματικής υγείας και της αισθητικής του χαμόγελου σας.

Περιστατικό 1ο

ο ασθενής, άντρας 26 ετών, έχει 2 παλιές στεφάνες ("θήκες") στον αριστερό κεντρικό και πλάγιο τομέα άνω. Η αισθητική των στεφανών δεν είναι καλή: οι στεφάνες είναι πολύ μεγάλες, με λάθος κλίση και "χοντροκομμένο" σχήμα. Ταυτόχρονα, πρόβλημα έχει κι ο κεντρικός τομέας δεξιά, ο οποίος έχει σπάσει.

οδοντιατρική, οδοντίατρος

Αποφασίστηκε η αντικατάσταση των στεφανών και η κατασκευή άλλης μιας στον σπασμένο κεντρικό. Μετά την αφαίρεση των στεφανών η εικόνα που προέκυψε ήταν η εξής:

οδοντιατρική, οδοντίατρος

Οι δύο κεντρικοί ήταν τερηδονισμένοι και ανίκανοι να στηρίξουν τις νέες στεφάνες. Αποφασίστηκε η ανασύσταση και των 3 δοντιών με χυτούς μεταλικούς άξονες.

οδοντιατρική, οδοντίατρος

Αφού κολλήθηκαν οι άξονες στις ρίζες, κατασκευάστηκαν οι 3 στεφάνες (μεταλο-κεραμικές), τις οποίες βλέπετε συγκολλημένες στο στόμα.

οδοντιατρική, οδοντίατρος

Η βελτίωση της αισθητικής είναι αισθητή.

Γιάννης Σαματάς
Οδοντίατρος

home :: δόντια και ούλα :: ερωτήσεις κι απαντήσεις :: σύγκλειση :: στοματική υγιεινή ::
φθόριο - φθορίωση :: περιστατικά :: προσωπικά στοιχεία :: επικοινωνία

 

το site σχεδιάστηκε και φιλοξενείται από την ArtKreta.gr

Copyright © 1998 - 2005