ένα site αφιερωμένο σε όσα η οδοντιατρική σήμερα μπορεί να κάνει

   

home

δόντια και ούλα

ερωτήσεις κι απαντήσεις

σύγκλειση

στοματική υγιεινή

φθόριο - φθορίωση

περιστατικά

προσωπικά στοιχεία

επικοινωνία

Περιστατικό 2ο

Αντρας 40 ετών με πολλά προβλήματα στο στόμα του, ο οποίος κατά καιρούς είχε υποβληθεί σε διάφορες οδοντιατρικές θεραπείες. Εχουν γίνει πολλές εξαγωγές, έχουν τοποθετηθεί γέφυρες και Μερική Οδοντοστοιχία άνω. Δυστυχώς κάποια από τα δόντια στηρίγματα των γεφυρών έχουν τερηδονιστεί, ενώ δεν ικανοποιεί και η αισθητική των παλιών γεφυρών. Αποφασίστηκε μια ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος με αντικατάσταση όλων των γεφυρών και της Μερικής Οδοντοστοιχίας.

Δυστυχώς δεν υπάρχει αρχική φωτογραφία. Η φωτογραφία που βλέπετε είναι στο στάδιο που έχουν αφαιρεθεί όλες οι προηγούμενες προσθετικές αποκαταστάσεις κι έχουν γίνει ανασυστάσεις στις ρίζες που απόμειναν.

οδοντιατρική, οδοντίατρος

Στην άνω γνάθο υπάρχουν 4 ρίζες με ανασυστάσεις κι ένας φυσικός κυνόδοντας, ενώ κάτω έχουμε άθικτους μόνο τους 4 τομείς. Στα υπόλοιπα δόντια έχουν γίνει ανασυστάσεις με άξονες. Γενικά οι άξονες μας προσφέρουν μια θαυμάσια λύση για να διατηρήσουμε και να αποκαταστήσουμε δόντια, από τα οποία απόμεινε μονάχα η ρίζα τους.

Στην επόμενη φωτογραφία βλέπετε τις νέες γέφυρες και την Μερική Οδοντοστοιχία τοποθετημένες στο στόμα.

οδοντιατρική, οδοντίατρος

Η αισθητική είναι άριστη. Για να αποφύγουμε τα αντιαισθητικά άγγιστρα συγκράτησης της μερικής οδοντοστοιχίας χρησιμοποιήθηκαν σύνδεσμοι ακριβείας. Ο ασθενής αποχώρησε από το ιατρείο με λαμπρό χαμόγελο.

οδοντιατρική, οδοντίατρος

Γιάννης Σαματάς
Οδοντίατρος

home :: δόντια και ούλα :: ερωτήσεις κι απαντήσεις :: σύγκλειση :: στοματική υγιεινή ::
φθόριο - φθορίωση :: περιστατικά :: προσωπικά στοιχεία :: επικοινωνία

 

το site σχεδιάστηκε και φιλοξενείται από την ArtKreta.gr

Copyright © 1998 - 2005