ένα site αφιερωμένο σε όσα η οδοντιατρική σήμερα μπορεί να κάνει

   

home

δόντια και ούλα

ερωτήσεις κι απαντήσεις

σύγκλειση

στοματική υγιεινή

φθόριο - φθορίωση

περιστατικά

προσωπικά στοιχεία

επικοινωνία

Περιστατικό 3ο

Νεαρός 21 ετών με σοβαρό ορθοδοντικό και ορθογναθικό πρόβλημα. Παρουσιάζει πρόσθια υπερσύγκλειση (τα μπροστινά επάνω δόντια υπερκαλύπτουν τελείως τα κάτω, όταν κλείνει το στόμα του), μετακινήσεις πίσω δοντιών λόγω παλιών εξαγωγών, οι κεντρικοί τομείς επάνω επικαλύπτουν ο ένας τον άλλο ενώ και η αισθητική του προσώπου είναι αλλοιωμένη. Ταυτόχρονα αρκετά δόντια είναι τερηδονισμένα και υπάρχει ουλίτιδα λόγω κακής στοματικής υγιεινής.

οδοντιατρική, οδοντίατρος

Η φύση του ορθοδοντικού -ορθογναθικού προβλήματος φαίνεται ξεκάθαρα στα γύψινα εκμαγεία.

οδοντιατρική, οδοντίατροςοδοντιατρική, οδοντίατρος

Στον ασθενή εξηγήθηκαν τα προβλήματα που εντοπίστηκαν και προτάθηκε ορθοδοντική θεραπεία, την οποία δυστυχώς απέρριψε. Επέμεινε σε μια διαφορετική λύση, έστω κι αν δεν θεράπευε όλα τα προβλήματα. Ηταν από τις περιπτώσεις που ο οδοντίατρος καλείται να "μπαλώσει" κάποιες καταστάσεις, με καλά αισθητικά αποτελέσματα αλλά αφήνοντας άλυτο το μεγάλο πρόβλημα της σύγκλεισης.

Αποφασίστηκε η εξαγωγή των 2 κεντρικών τομέων άνω και η κατασκευή γέφυρας με στηρίγματα τους 2 πλάγιους τομείς. Προηγήθηκε η απονεύρωση των 2 πλάγιων, η αποκοπή της μύλης τους και η ανασύσταση τους με άξονες, προκειμένου να διορθωθεί η προς τα μέσα κλίση.

Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσδοκίες του νεαρού ασθενούς.

οδοντιατρική, οδοντίατρος

Πρέπει, ωστόσο, για μια ακόμη φορά να τονιστεί ότι το συγκλεισιακό πρόβλημα δεν ήταν δυνατό να διορθωθεί με την θεραπεία αυτή. Οποιοσδήποτε οδοντίατρος θα ήταν περισσότερο ευτυχής αν ο ασθενής είχε ακολουθήσει τις συμβουλές για ολοκληρωμένη αντιμετώπιση με τη συνεργασία ορθοδοντικού.

οδοντιατρική, οδοντίατρος
Γιάννης Σαματάς
Οδοντίατρος

home :: δόντια και ούλα :: ερωτήσεις κι απαντήσεις :: σύγκλειση :: στοματική υγιεινή ::
φθόριο - φθορίωση :: περιστατικά :: προσωπικά στοιχεία :: επικοινωνία

 

το site σχεδιάστηκε και φιλοξενείται από την ArtKreta.gr

Copyright © 1998 - 2005